Find den bedste solcreme til de varme dage

By | juni 4, 2021

Der er mange ting, der er vigtige at tage højde for, når man skal vælge den rette solcreme. Man tror fejlagtigt, at det kun er nødvendigt at tage solcreme på, på de aller varmeste og solrige dage, men faktisk er det vigtigt at bruge det oftere, hvis man ønsker at passe på sin hud. Rådet er, at man bruger solbeskyttelse på dage, hvor UV-indekset ligger på tre eller derover. Selv når det er overskyet, kan man faktisk blive rød, hvis ikke man husker at beskytte sig. 

De gode solcreme råd til børn og voksne 

Det første man skal tage stilling til, når man skal købe en creme med solfaktor i, er hvem der skal bruge den. Hvis det er et barn, som skal have en creme, er det vigtigt at SPF faktoren er højere, da børns hud er mere sart. Til børn er det som udgangspunkt fint at gå efter en faktor 30, i hvert fald når det gælder Danmark. Hvis man bevæger sig mod varmere himmelstrøg, kan det være, man skal have fat i en faktor 50. 

Hvis det er til en voksen, kan det være helt fint med en SPF 15. Dog er det vigtigt at være opmærksom på, hvilken hudtype man har. Hvis man er meget lys med fregner, blå øjne og lyst hår, kan det være, der skal deles creme med børnene. Jo mere bleg man er, jo større er risikoen for solskader, når man udsættes for solens farlige UV-stråler. 

Vandhundene skal have speciel creme eller mange lag 

Både når det gælder børn og voksne, der hopper i vandet, skal der tages nogle ekstra forbehold. Man kan med god grund investere i en vandfast solbeskyttelse, så der ikke skal tages højde for at smøre hele tiden. Desuden kan det ødelægge vandets kvalitet, hvis der ryger uanede mængder solcreme ned i det. Så man gør både sig selv og vandet en tjeneste, hvis man her vælger en vandfast. 

Hvis du ikke er den store vandhund, kan det godt være irriterende med den vandfaste, da den ofte er lidt mere fedtet end en normal. Er man typen, der har det med at svede mange dråber i eksempelvis ansigtet, kan man blot påføre vandfast i ansigtet og normal på resten af kroppen. 

Det er vigtigt at man bruger rigeligt, lige meget hvilken slags der er tale om. Rådene lyder på en håndfuld til hele kroppen, og så skal der genopfyldes efter en til to timer. 

Tag højde for sensitiv hud 

At købe den aller dyreste solcreme er ikke nødvendigt -heller ikke hvis man ikke tåler alt for meget parfume. Der findes utallige cremer til sensitiv hud til fornuftige priser. Kan man til gengæld godt lide, at solcreme dufter lidt, findes der nogle med skønne dufte, som samtidig giver dig en optimal beskyttelse. Gå dog altid efter parfume fri, når det er til børn. 

Der findes også solcremer, der giver lidt tan, samtidig med at de beskytter. Der er noget for enhver smag. Det er vigtigt at passe på sin hud.