Dette skal du overveje, når du skal indrette din bolig

By | november 5, 2020

Boligindretning er ikke en nem opgave. Der er meget, der skal inddrages, når man skal beslutte, hvordan ens hjem ser ud. Er det praktisk nok? Gør det dig glad? Kan du se på det hver dag? Her kan du finde lidt inspiration, til hvad du kan starte med at overveje, når du skal begive dig ud i boligindretning.

Tænk over din stil

Noget af det første, du skal overveje, er hvilken stil, du vil gå efter. Man kan godt bare følge sin mavefornemmelse, men det kan godt blive til et fragmenteret resultat. Ved du, allerede inden du begynder, hvilken stil du vil have i dit hjem, vil det endelige resultat virke meget mere harmonisk og balanceret, fordi du har haft et mål at gå efter. Det behøver ikke at være super specifikt, men det kan hjælpe at sige elegance, hygge, naturligt, eller lignende. Bare en bestemt følelse, som dit hjem skal kunne frembringe i dig.

Vælg de rigtige farver

Når du ved, hvilken stil du vil have, så bliver det også nemmere at beslutte hvilke farver, der primært skal indgå i indretningen. Hvis du gerne vil have et elegant hjem, er lyse og neutrale farver ofte anbefalet. Går du efter et energisk udtryk, kan stærkere farver være effektive. Skal der være fuld skrue på hyggen, er varme farver som rød og brun gode. Selvfølgelig er alles konnotationer til visse stile forskellige, så du skal vælge de farver, der giver mening for dig, nu hvor det er din personlige boligindretning.

flot bolig

Møblernes betydning

Møblerne betyder selvfølgelig rigtig meget, når det kommer til indretningen. Du skal tænke over deres position, deres størrelse i forhold til hinanden, og du skal også tænke over hvilke materialer, de er lavet ud af. Møbler lavet ud af metal har ofte et mere industrielt look, hvoraf møbler betrukket med stof giver et helt andet indtryk. Møbler lavet af mørkt træ skaber en anderledes følelse end lyst træ. Hvis du ved, hvilken fornemmelse du vil skabe, bliver det, at vælge de rigtige møbler, en meget simplere opgave.

Væk med bare vægge

Fire store, hvide og bare vægge giver ikke særlig meget til et rum. Derfor skal du overveje, hvordan du kan udtrykke dig selv igennem dem. Du kan for eksempel have tre vægge, der er hvide, og så en væg, der har en anden farve, eller som har et mønster. Det kan virkelig pifte lokalet op, når der indgår lidt charmerende asymmetri. Din bolig får også en hel masse personlighed, når du pynter med fotografier, malerier og plakater. Hver en overflade er en mulighed for at skabe, når det kommer til boligindretning. 

Lad dit hjem blive et sundt miljø

Det vigtigste ved dit hjem er blot, at du skal være glad for det. Det skal være behageligt for dig at være der, og det kan du altså opnå med den rette boligindretning. Vågn op hver dag til et hjem, der får dig til at smile. Fyld dit hjem med minder, du glædes ved, og en stil, som du kan lide. Dit hjem skal være dit trygge sted.