Storbyens danskere får stadig flere tandproblemer- Hvad koster det egentlig?

By | juni 22, 2021

Selv i storbyerne, hvor tandlægerne er mange og det ikke er en overhængende fare at blive sparket i munden af en ilter kvie, ser det ud til, at danskerne er blevet dårligere til at passe på deres tænder. Hvad grunden er til det, kan vi selvfølgelig kun gætte på, men mange giver udtryk for kvaler vedrørende prisen på tandlægebesøg. Det leder til færre besøg hos tandlægen og dermed større risiko for caries, huller i tænderne.  

Derfor koster en rodbehandling 

Hvis du bor i Storkøbenhavn med adgang til masser af forskellige tandlæger, der konkurrerer om dig og dine tænder, behøver et årligt tandbesøg dog ikke at koste mere end 300 kr. Det er ikke mindst tilfældet, hvis du gør dig umage med faktisk at passe på dine tænder ved at børste dem og ved at bruge tandtråd. 

Kommer det først til, at du har behov for rodbehandling, er sagen dog en anden. Rodbehandling pris er nemlig ganske rigtigt ikke lav. En rodbehandling bliver nemlig relevant, når du over længere tid går rundt med huller i tænderne. På den måde får bakterierne lov til af råde, og så går der langsomt betændelse i tandens nerve og rod. I yderste tilfælde leder det til, at tanden dør og falder ud, hvilket kan forhindres med en rodbehandling i rette tid. En rodbehandling betyder nemlig bogstaveligt talt, at tandlægen fjerner nervevævet i tanden for at rense den og tandkanalerne.  

En rodbehandling er altså ikke en simpel affære, og kan tage op mod halvanden time, fordi alle tandkanaler skal renses og desinficeres grundet. Selv i det tilfælde lykkes en rodbehandling dog kun fuldstændigt fire ud af fem gange. Jo længere du lader det vente, jo større risiko er der for, at betændelsen har sat sig for godt fast og at en rodbehandling mislykkes. 

Red dig selv fra de høje priser 

Det er i den sammenhæng, at rodbehandling pris skal ses. Rodbehandling pris kan nemlig spænde fra 2000 til 5000 kroner afhængigt af antallet af tandkanaler, der skal renses. Rodbehandling pris for en lille tand såsom en fortand ligger derfor i den lave ende, mens rodbehandling pris for kindtænder som regel er de højeste. Hvis du går rundt med tandpine og er bange for, at det skyldes rodbetændelse, bør du dog ikke lade dig skræmme væk af rodbehandling pris. Som sagt bliver situationen kun værre, og det samme gør prisen. Hvis du går rundt med tandpine, bør du altså kontakte din tandlæge hurtigst muligt.  

Det er nemlig det bedste du kan gøre for både din pengepung og dine tænder. I fremtiden kan du dog gøre en masse for at forebygge flere rodbetændelser. Begynd for eksempel af tage dig bedre af dine tænder, ikke mindst kindtænderne. Det kan du gøre ved noget så simpelt som at børste dem to gange dagligt samt ved at bruge tandtråd. Derudover kan det dog heller ikke nægtes, at årlige tandlægebesøg kan gøre underværker for tændernes og pengepungens sundhed. Benyt dig derfor af de mange tandlæger lige i nærheden et sted som Storkøbenhavn.