Hvad er en iværksætter?

By | november 5, 2020

Der bliver tit snakket om iværksætteri, men hvad er det egentlig? Der er stor forskel på, hvad en iværksætter er alt efter, hvem du spørger. Selvom der er for nogle en tvivl om, hvad en iværksætter er, og hvad de laver, så er det noget som mange har overvejet at beskæftige sig med. Her kan du læse meget mere om, hvad en iværksætter er.

Hvad laver en iværksætter?
Nogle mener, at en iværksætter er det samme som at være selvstændig. Det betyder, at du er en iværksætter, så snart du laver noget individuelt. Det kan for eksempel være fordi, at du har startet din egen virksomhed, hvor du arbejder med dine egne tanker og ideer. Her er der intet krav om, at din virksomhed omhandler noget nytænkende.
Derudover er der andre som mener, at det ikke er nok at have sit eget firma, men også at det skal være innovativt. Altså er det først, når du laver noget som er nytænkende, at du kan kalde dig selv for en iværksætter. Det betyder dog også, at der er mange iværksættere, som så kan kaldes selvstændige i stedet.
Når man hører om en iværksætter, så er der mange som forbinder det med en udvikling. Det kan både være et bestemt koncept eller blot en ide, som de tager og udvikler et helt firma omkring. Det behøver ikke nødvendigvis at være deres egen ide, så længe det er dem som udvikler selve firmaet. Det betyder også, at man kan bruge iværksættere til at udvikle et koncept til et firma. Fordi nogle iværksættere låner ideer for andre, så betyder det ikke, at det er nemt at være iværksætter. Det er dem som får succes, hvis ideen er god nok, men det er også dem som står med risikoen for, at ideen måske ikke er særlig succesfuld.

kvinde

Hvad er de forskellige typer af iværksættere?

Der findes flere forskellige typer af iværksættere, som hver har deres helt egen funktion. Der er stor forskel på, hvordan folk vælger at opbygge deres virksomhed som iværksætter. Du kan læse mere om de mest udbredte typer nedenfor:

Virksomheder som er hjemmebaserede:

Disse er små virksomheder som drives hjemmefra i stedet fra et kontor. Det er her, hvor mange iværksættere starter, da det langt fra er alle som har startkapital nok til at kunne financierer et kontor. Hjemmebaserede virksomheder er perfekte til dem som prøver at lave en virksomhed ud af deres hobby.

Små forretninger:

Dette er for det meste virksomheder som har mindre end 5 ansatte. Dette er som regel det næste skridt for mange, når de får succes med deres hjemmebaserede virksomheder. Her er det typisk virksomhedsformer som enmandsvirksomheder, men det kan også godt være partnerskaber og iværksætterselskaber.

Online forretninger:

En større og større del af vores handel og virksomheder er blevet online. Det gælder både helt små hjemmebaserede virksomheder men også større kæder. Her skal det dog forstås som virksomheder som driver størstedelen af deres forretning gennem internettet. Det er blandt andet dig som har startet en webshop eller måske en blog.