Gør det selv: Er du klar til en terrasse af træ?

By | april 11, 2021

Der er mange som blot holder sig til en fliseterrasse, men hvis man elsker gør-det-selv projekter, så er en terrasse i træ det perfekte projekt. Det er ikke mindst et krævende projekt på tid, men det er også et af de mest belønnede projekter, da du vil elske resultatet. Her er nogle ting, som du skal huske, når du skal lave en terrasse i træ.

Har du styr på designet?

Ingen du går i gang med noget andet, så skal du have styr på designet af terrassen. Det er nødvendigt for at vide, hvor stor den skal være, hvordan den skal se ud, og ikke mindst hvor mange terrassebrædder du skal bruge.

Du kan med fordel tegne nogle forskellige designs på papir, og derefter markere området i haven. Så er du nemlig sikker på, at dine tanker giver mening i virkeligheden, så du ikke ender med for lille eller stor en terrasse.

Find de perfekte terrassebrædder

Du skal sørge for at finde de helt rigtige terrassebrædder, da det har stor betydning for, hvordan det endelige resultat kommer til at se ud. Hvis du har en partner så sørg for, at I udvælger brædderne sammen, så I begge bliver tilfredse.

Der findes en del terrassebrædder på markedet, og det kan måske være svært at få overblik over det, men der er heldigvis en nem måde. Du kan nemlig se Danmarks største udvalg af terrassebrædder, og derudfra taget et velinformeret valg.

Der findes mange forskellige, og det kan være svært at udvælge de perfekte. I skal dog sørge for, at terrassen passer til jeres hus, så det bliver en naturlig forlængelse af både huset og haven. Så kan I nemlig stolt vise den frem.

Forbered dig ordentligt

Du skal huske forberede dig ordentligt. Det gælder blandt andet at sørge for, at du har det rigtige værktøj og udstyr, inden du begynder, så du får lavet terrassen rigtigt i første omgang. Du kan eventuelt leje udstyr, hvis ikke du har det hele, eller spørge familie og venner, om de har det, som du mangler.

Du skal sørge for, at du har læst og orienteret dig godt om, hvordan man bygger en terrasse, så der ikke er fejl eller svagheder i den. Det kan nemlig komme til at koste, hvis man skal lave noget om.

Sørg for, at den holder længe

Det er naturligvis selvsagt, at terrassebrædder ikke holder lige så længe som fliser. Da mange terrasser er lavet af træ, så er den mere udsat i forhold til vind og vejr. Den kan dog sagtens holde i mange år alligevel.

Du skal blot sørge for, at den bliver behandlet ordentligt. Når du køber terrassebrædderne, så skal du sørge for, at du spørger om, hvordan du holder præcis denne type bedst. Så er du nemlig sikker på, at du har de bedste forudsætninger. Du kan med fordel også undersøge terrassen og dens fundament regelmæssigt, så du er sikker på, at den stadig er i god stand.