Skab nye friske rammer I hjemmet med maling

By | maj 1, 2021

Forandring fryder, og det er så nemt at skabe forandringer i hjemmet ved hjælp af lidt maling hist og pist. Med maling kan man skabe kontraster og et helt nyt look til nemme og endda forholdsvist billige penge. Og man skal ikke være professionel maler for at opnå gode resultater, men man skal selvfølgelig planlægge ændringerne og have lidt fantasi og kreativitet. Herunder kommer 5 forslag til nemme malerprojekter i hjemmet.

Så selvom du shopper lokalt for maling Frederiksberg eller maling fra en gør-det-selv-butik, så er der et væld af muligheder og spændende idéer, der passer til netop din smag. Der skal selvfølgelig være tale om den bedste maling, du har råd til, men før du styrter ud og køber maling i et stort gør-det-selv megacenter, så husk at du kan få kvalitetsservice og den bedste vejledning, hvis du handler lokalt. Den ekspertise, inspiration og engagement som en lokal butiksejer vil vise dig er sjældent at finde i de store kædebutikker, som ofte geografisk befinder sig udenfor dit lokale Frederiksberg.

Vægge

Der kan skabes så mange nuancer ved hjælp of maling. Der kan skabes store kontraster med mørke farver på én eller flere vægge eller der kan skabes en følelse af romantik med lette, pastelfarvede vægge. Der kan skabes struktur ved hjælp af effekter med maler børster eller svampe, som giver mere dybde.

Skabe

Et værelse eller et køkken kan blive totalt opdateret ved bare at male skabene. Hvis du har en hel væg med mørke skabslåger, så kan du hurtigt få et meget lysere rum, hvis du maler skabsdørene i en lys farve og sætter nye greb i skabsdørene. Du kan igen være kreativ med hensyn til dine farvemønstre og effekterne. Ligeledes kan et køkken streamlines ved at få lågerne malet og nye greb sat i.

maling far og datter

Døre

Husk du kan male både dørkarmen og selve døren. Igen, hvis du har mørke indvendige døre, kan du få et frisk nyt look ved bare at male dørene en lysere farve. Husk du kan holde dørkarmen og døren i forskellige men komplimenterende farver. For at skabe sammenhæng gennem hele huset anbefales det, at alle døre og dørkarme males i samme farve gennem hele huset.

Gulve

Der findes fin maling, der både kan male direkte på fliserne, eller maling til trægulve. Der er mange muligheder mht. malingtype og farve, men der er selvfølgelig tale om en hel anden slags maling end vægmaling, da maling til gulvet skal være særligt slidstærkt.

Vindueskarmene

Mange holder vindueskarmene i den samme farve gennem hele huset, og mange holder den samme farve både indvendigt og udvendigt. Her kan man sagtens være lidt mere kreativ. En teenager i huset vil måske gerne sætte sit præg med en anden farve af den indvendige vindueskarm, som man så nemt kan male over senere hen. Ligeledes kan man også skabe visse kontraster med maling af en vindueskarm. Hvis væggene f.eks. er malede hvide, kan en vindueskarm i knaldrød komplimentere resten af rummets farvesammensætning og interiør design.