Vælg en lækker hvidvin fra Sancerre

By | januar 13, 2022

Hvis du gerne vil have en lækker hvidvin, bør du overveje en Sancerre hvidvin. Det er en formidabel hvidvin, der stammer fra markerne i Sancerre. Druerne i Sancerre er en aromatisk druesort, der afgiver flere forskellige aromaer med nuance.

Hvis du derfor gerne vil have en virkelig lækker hvidvin med skønne aromaer af både græs, stikkelsbær, æbler og citrus, bør du vælge Sancerre hvidvin. Du kan med fordel anvende den skønne vin til både hvide fisk, salater og især asparges.

Sådan bliver Sancerre hvidvin fremstillet
I Sancerre er ca. 80% af markerne blevet beplantet med Sauvignon Blanc. Det er en meget aromatisk druesort, der afgiver flere skønne og nuancerede aromaer. Derfor vælger de fleste vinbønder i Sancerre da også at lade Sancerre hvidvin fremhæve det enkle, men stadig frugtige, ved druesorten. Derfor vælger vinbønderne oftest også at lagre på enten stål eller brugte fade.

Sådan smager Sancerre hvidvin

En Sancerre hvidvin er kendt for dens mere grønne aromaer af både græs, stikkelsbær, æbler og citrus. Det giver vinen en både sprød, slank og syrlig smag. Farvemæssigt har vinen en flot, strågul farve. Du kan med fordel anvende Sancerre hvidvinene sammen med lyse fisk eller salater. Det er nemlig vine, der egner sig allerbedst som madvine.

Hvis der står asparges på menuen, bør du især overveje en Sancerre hvidvin. Her er vinene med deres syrlige smag muligvis det allerbedste valg på markedet.

Du kan naturligvis også vælge at nyde en Sancerre hvidvin for sig selv. Det er der intet til hinde for. Men vinen kommer nu engang mest til sin ret, når du nyder den sammen med et lækkert måltid mad.

Sancerre vin er mere end hvidvin

I Sancerre bliver der dog ikke kun fremstillet lækre hvidvine. Der bliver faktisk også produceret en mindre andel af rødvine, der er er baseret på Pinot Noir. Det er en virkelig lækker rødvin af høj kvalitet, som du aldrig bør snyde dig selv for at opleve. Kvalitetsmæssigt kan vinen sammenlignes med de berømte rødvine fra Bourgogne, men prismæssigt befinder Pinot Noir-vinene sig langt under. Derfor er det let af et kup for vinkenderen.

Mere om Sancerre

Sancerre ligger langs Loire-floden, som er Frankrigs længste flod. Floden udspringer i Centralmassivet, hvorefter den bevæger sig nordpå til Orleans. Herefter bevæger floden sig videre mod vest, hvor den udspringer i Biscayabugten.

Ved flodens nordligste punkt er der et vindistrikt, der bærer sammen navn som floden. Sancerre befinder sig derimod på den vestlige side af flodens nordligste punkt. Det betyder også, at Sancerre kun ligger 100 km i luftlinje fra det velrenommerede Chablis.

Vær kræsen med din leverandør

Det er en kunst at finde den rette vin. Derfor bør du også altid kun købe din vin af en leverandør, der kan vejlede dig grundigt. Den rette vin kan være prikken over i’et til et middagsselskab, hvorimod den forkerte vin kan ødelægge hele middagen. Derfor er der god grund til at lade professionelle vejlede dig om din vin.