Ole Lynggaard: danske kvalitetssmykker når de er bedst

By | september 1, 2021

Ole Lynggaard kan med en vis berettigelse kaldes for et familieforetagende, som blev etableret i 1963, af Ole Lynggaard, som efter at have arbejdet og studeret i storbyer over hele verden, slog sig ned i København og grundlagde mærket.

Det blev startet som et mindre værksted, hvor hans kone Karin Lynggaard blev en fast støtte for foretagendet, og senere datteren Charlotte Lynggaard der startede i virksomheden i 1987, for ikke at tale om sønnen Søren Lynggaard, der kom til i 1994.

Men tingene er blevet større, og der er i dag over 100 ansatte i København, som alle arbejder med at skabe en virksomhed, der leverer luksussmykker af dansk design.

Ole Lynggaards kreationer gennem tiden

Så langt tilbage som 1969 skabte Ole Lynggaard slangesmykket, på baggrund af et besøg i Cairo hvor han så de gamle skatte der tidligere var blevet fundet i sandet i ørkenen, hvilket så blev til Snakes-serien af smykker, som senere blev en del af jubilæums kollektionen i 2014 for at fejre virksomheds 50-års jubilæum, og hvert smykke kommer med et stempel med et jubilæums-logo, for at fejre lejligheden.

Så er der Nature-kollektionen, hvor inspirationen kommer fra moder natur, og dermed indeholder en masse indtryk fra naturen, forstået på den måde, at de er lavet med organiske former og silkebløde overflader, hvor der er kælet for detaljerne, og for alle smykkerne i serien gælder det, at de er håndgraverede.

Lotus serien er blandt de mest populære og kendte danske smykke-succeser, også uden for Danmark, hvor grundlaget er den smukke lotusblomst, der giver kraftige farver og og bløde former, og som gør, at du kan sætte det sammen på alle mulige måder, i det udtryk der lige præcis passer dig.

https://guldbrandsenjuveler.dk/brands/ole-lynggaard/

Hvad fremtiden bringer for Lynggaard smykker

Ole Lynggaard er et udtryk for hvor mangfoldigt et udtryk danske smykker kan have, men som også viser, hvor mange forskellige grupper mennesker, der kan laves smykker til, forstået på den måde, at du altid vil kunne finde noget hos Lynggaard, som du kan bruge, uanset hvem du er.

Og der kommer hele tiden mere til, der bare ser lækkert ud og kan sættes sammen på mange måder, så det passer til dig og til lejligheden, men du behøver ikke holde dig til smykker, der allerede eksisterer, du kan komme forbi med en idé, få tegnet et smykke, som senere bliver modelleret i voks, så du kan få en idé om, hvordan det kommer til at se ud, inden du siger ja tak.

Dog er mærket så eksklusivt at du ikke skal forvente at finde det alle steder, din lokale smykkehandel har det med al sandsynlighed ikke, så du skal gøre en indsats for at komme til dem, men det kan være en rigtig god idé for dig at tage af sted for at tage dem i øjesyn, for de er virkelig specielle.

Lynggaard smykker er noget, vi kan være stolte af i Danmark, det er en glimrende repræsentant for, hvad vi kan opnå herhjemme, der udmærker os nationalt og internationalt.