Det er klassisk og godt at træne med håndvægte

By | august 7, 2021

Mange nye træningsformer opstår løbende, og bliver populære i en periode. Styrketræning med håndvægte er dog en helt klassisk træningsform, man altid kan vende tilbage til. Anskaffer du dig egne håndvægte og andet vægtudstyr, så kan du træne lige præcis, når du vil og dermed optimere din træning og din tid generelt.

Fordele med vægttræning

Benytter du vægtstang og vægtskiver i din vægttræning opnår du store fordele. Først og fremmest får du trænet både store og små muskelgrupper ved at træne med vægte i forhold til andre træningsmetoder. Får du sat dig lidt ind i forskellige former for træningsøvelser, har du rent faktisk mulighed for at få trænet hele kroppen.

 

Hvad er en vægtstang

Siger man en vægtstang mener man en håndholdt vægt med håndtag og med plads til at sætte løse vægte på. Denne kan så bruges til en lang række træningsøvelser, der kan styrke musklerne i din krop. Der findes forskellige udgaver af en vægtstang, og nogle er bedre til forskellige træningsøvelser og dermed træning af forskellige muskelgrupper. Det er en stor fordel at benytte justerbare håndvægte, som kan bruges i rigtig mange forskellige situationer.

justerbare håndvægte

Valg af vægtstang

Når du skal vælge hvilken vægtstang du skal købe, så skal du naturligvis overveje en række parameter. Du skal først og fremmest gøre dig det klart, hvilken form for træning, du vil udføre. Der findes forskellige vægtstænger til forskellige træningsøvelser. Men igen er justerbar vægte en god ide. Desuden skal du gøre dig det klart, hvor meget plads du har til træning, og så selvfølgelig hvad du har af økonomi til at indkøbe træningsudstyr.

Brug af vægtstang og vægtskiver

Inden du kaster dig ud i træning med vægtstang og vægtskiver, altså håndvægte, bør du sætte dig nøjagtigt ind i de øvelser, du ønsker at udføre. De er ekstremt vigtigt at udføre øvelserne rigtigt for ikke at løbe ind i skader. En forkert bevægelse under vægttræning kan få store konsekvenser.

Træn derhjemme

Køber du dine egne håndvægt og forskelligt andet træningsudstyr, kan du træne derhjemme lige præcis, når det passer dig. Det kræver mindre plads, end man umiddelbart tror, og du kan udføre et rigtigt god træningspas på forholdsvis kort tid. Super effektivt og meget tilfredsstillende.

Bliv klogere på træningsøvelser

Der er en række måder, hvor du kan blive klogere på dine træningsøvelser. Rigtigt mange benytter YouTube, hvor der findes et utal af videoer, der viser hvordan øvelserne skal udføres. Det kan være ekstremt lærerigt. For mange år siden udkom bogen Muskel og Styrketræning. En fantastisk bog, hvor du kan lære om hvordan kroppens muskler hænger sammen, og hvordan du kan bruge dem. Bogen kan helt klart anbefales.

Personlig træning

De senere år er det blevet ekstremt populært at hyre en person træner til at støtte ind i gennemførelse af sin træning. Dette kan være en rigtig god ide specielt i starten af et træningsprogram. En personlig træner kan lægge et træningsprogram, og kan vise, hvordan de enkelte øvelser skal gennemføres. Men en personlig træner kan også give ekstra motivation, og sørge for at holde dig til ilden.