Guide: tre gode råd til at få den bedste belysning i dit hjem

By | maj 11, 2022

For mange husejere er lyset i hjemme noget af det allerførste, som bliver undersøgt, inden man skriver under på en købsaftale. Det store fokus på belysningen sker helt naturligt, da vi som mennesker generelt søger efter et hjem med en god belysning.

Derfor er det også helt naturligt, at man som husejer vil have den bedste belysning. Lys kan som bekendt komme i mange forskellige udformninger – blandt andet både i naturlig og kunstig form, og det kan derfor også til tider være svært at finde rundt i alle de forskellige former for lyskilder.

Derfor får du her tre gode råd, til hvordan du opnår den bedste belysning i dit hjem.

Invester i en loftslampe af god kvalitet  

Det første råd, til hvordan du som husejer får det mest optimale lys i dit hjem, behandler det kunstige lys. Man skal med andre ord starte et sted, og for mange er det sted en flot loftslampe af god kvalitet. Med en loftslampe får et rum en central lyskilde, og andet lys rundt i rummet vil fungere som sekundære lyskilder.

Det er da også de færreste rum, som ikke har loftslampen som den primære lyskilde. Men der ligger mere bagved valget af lampen. Der er både stilmæssige og funktionelle overvejelser, som bør være en del af processen, inden en loftslampe monteres.  

Det bør dog her pointeres, at det er en helt central del af rådet, at der er fokus på, at der her bør foretages et kvalitetsbevidst valg. Loftslampen er som beskrevet den primære lyskilde, og det er derfor helt fornuftigt her at investere i kvalitet.  

Brug flere forskellige former for lyskilder

Næste råd til at opnå den perfekte belysning i hjemmet kommer i direkte forbindelse af det første råd. Her lægges der fokus på, at der altid bør bruges flere former for lyskilder i et hjem. Loftslampen er altså som beskrevet den primære lyskilde, men det betyder også, at der er sekundære kilder.

Det sekundære lys kan også have flere forskellige formål. De kan selvfølgelig være med til at give det overordnede lys et ekstra niveau, hvis der er brug for endnu mere lys i de mørkere måneder. Men et sted, hvor de især kommer til livs, er, når der skal skabes en bestemt stemningsbelysning i hjemmet.

Sekundære lyskilder som mindre lamper rundt omkring i et rum kan helt bestemt være med til skabe en helt perfekt stemning – om dette så er til enten en hyggelig spilaften for hele familien eller måske til en romantisk filmaften.

 

Bliv rigtigt godt bekendt med dine behov når det gælder belysningen  

Det sidste råd til at skabe en velfungerende belysning i et hjem er meget simpel. Det handler her om at kende sine behov, inden man begynder at ændre på den nuværende belysning.

Som beskrevet så kommer belysning i mange forskellige former, så det kan helt sikkert godt betale sig at kende sine behov, krav og ønsker, inden man går ud og laver store investeringer i belysning.