Gedden er ikke længere fredet – Sådan fanger du gedder

By | maj 12, 2021

Fra og med maj måned er gedden ikke længere fredet, hvormed geddesæsonen er skudt i gang. Hvis du som lystfisker, eller som fjern beundrer, altid har drømt om at fange en gedde, er det nu, du har chancen. Der er nemlig aldrig flere gedder i de danske vande, end der er lige nu på denne tid af året, hvor de ikke er blevet fisket efter i hele fredningsperioden. Hvad end du er lystfisker eller uerfaren bør du dog være klar over, at det at fange en gedde ikke er det samme som at fange enhver anden fisk.

Det rette grej

Fordi gedden er Danmarks største rovfisk, bliver du også nødt til at tage tilsvarende stort og kraftigt grej i brug for at fange den. Den slags kan du være sikker på at få, hvis du køber dit fiskegrej fra et mærke såsom Savage Gear. Savage Gear sælger nemlig alt, hvad du har brug for til at fange en stor fisk såsom en gedde. Det gælder blandt andet den helt rigtige fiskestang. En Savage Gear fiskestang er selvfølgelig først og fremmest større og mere kraftig end dem, du ellers vil kunne købe i både fiskerbutikker og supermarkeder. Derudover er den dog også lavet specifikt til Savage Gear spole og line. Igen er hovedsagen, at det er større og kraftigere, så du aldrig mister en gedde, du først har fået på krogen.

savage gear

Sidst men ikke mindst findes der dog også masser af såkaldt endegrej fra Savage Gear. Det vil sige alt den slags, du binder for enden af linen med det formål at få gedden til at bide. Det ultimative stykke endegrej er naturligvis krogen, hvorfor der også findes specielle Savage Gear kroge. Det er lidt større kroge, der sidder bedre fast, og som derfor også bør reserveres til de gange, hvor du fisker efter større fisk såsom gedder.

Få den til at bide

Derudover har et mærke som Savage Gear dog også masser af woblere, spinnere og softbait. At fange en gedde, eller for den sags skyld en hvilken som helst anden stor fisk handler nemlig ikke kun om at medbringe stort og kraftigt grej. Den slags hjælper dig kun med at hive gedden ind, når først du har fået den på krogen. Hvis du gerne vil have en gedde på krogen, bør du derfor også ligne noget, som gedden faktisk ønsker at spise. Det kan endegrej fra Savage Gear hjælpe dig med.

Ligegyldigt hvor meget af det rigtige grej, du køber, kan du dog ikke fange en gedde uden viden og teknik. Det første skridt på den veje er derfor at vide, hvor du faktisk vil kunne finde gedder i dit nærområde. Derudover er der også en række teknikker, når først du har krogen i vandet. For eksempel er det, med så stor en fisk, nærmest påkrævet at vide, hvordan man lader fisken svømme sig træt, inden man trækker den ind. Med den rette viden og det rette grej, kan du dog sagtens fange en gedde i de danske vande.