3 ting som du skal være opmærksom på inden du køber et kaninbur

By | maj 12, 2021

Det er hyggeligt at have kæledyr og det er noget som de fleste børn efterspørger på et tidspunkt i deres liv. Det er også en god ting for børn, at have kæledyr men man skal som forældre hjælpe dem med at passe dyrene godt. Derfor kræver det også, at du hjælper dit barn med at vælge det helt rigtige bur til jeres kommende kæledyr. Skal jeres kommende kæledyr være en kanin, så kan du læse med her og blive klogere på hvad i skal være opmærksomme på, inden i køber jer et kaninbur.

Skal jeres kanin være indendørs eller udendørs

Først og fremmest skal i beslutte jer for, om jeres kanin skal bo inde i jeres hus eller ude i jeres have. Det spiller nemlig en stor rolle for hvilket kaninbur i skal vælge. En kanin der skal bo udendørs stiller nemlig nogen flere krav til sit bur, end en kanin der skal bo indenfor. Når det er sagt, så kan kaniner sagtens bo ude hele året og samtidig have det godt. I naturen ville kaninen jo også bo udendørs året rundt og derfor kan den også sagtens det, når den er et kæledyr. Men hvis din kanin skal bo udenfor, så er det vigtig at du køber et kaninbur, der er egnet til dette. Det skal være både vandtæt og nogenlunde vindtæt, for at din kanin kan holde varmen. I naturen ville den jo grave huler nede under jorden, hvor der ikke kommer blæst ned, så det er vigtigt at buret kan efterleve dette og være nogenlunde tilsvarende.

kaninbur

Din kanin holder af at ligge i en hule

Som skrevet ovenfor, så vil kaniner i naturen bygge huler og det er derfor også noget som kaniner i fangenskab holder af. Derfor bør dit kaninbur indeholde en form for hule, som din kanin kan gå ind i. Det er nemlig vigtigt at man efterligner kaninernes naturlige liv så meget som muligt. Det vil i sidste ende gøre din kanin mest glad og veltilfreds hvis den kan få sine naturlige instinkter bevaret. Derfor bør du kigge efter et kaninbur, med adgang til et mindre rum, som kan minde lidt om en lille hule. Her vil din kanin holde af at ligge i noget dejligt blødt og lun halm som den kan sove i.

Kaniner er flokdyr 

En anden ting som du skal vide om kaniner er, at de er flokdyr. Derfor vil din kanin trives bedst hvis du køber en makker til den. Når man skal holde to kaniner på en gang er det selvfølgelig vigtigt, at buret er stort nok til at begge kaniner kan være der. De skal også have adgang til hver deres hule. For selvom kaniner er flokdyr, så er det vigtigt at de kan gå hver for sig og have fred et sted. Så hvis du vil din kanin det bedste, så køber du et stort kaninbur med plads til to kaniner i. Så vil dine kaniner leve glade og have det godt i alt den tid de bor hos dig.