Vælg det rigtige udstyr til badminton

By | september 12, 2021

Badminton kræver præcis ligesom fodbold og håndbold, at man har det helt rigtige udstyr til netop denne sport. Det handler om langt mere end kun en ketcher, som man skal bruge. Badminton er en dynamisk og eksplosiv sport, hvor man bevæger kroppen hurtigt og meget. Derfor skal man også have det rigtige udstyr, ellers kan man hurtigt ende med en skade.  

Køb udelukkende badmintonsko 

Når du skal spille badminton, så køb udelukkende en badmintonsko. Lad dine løbe- eller håndboldsko stå derhjemme i skabet, og køb i stedet for et par rigtige badmintonsko, så du er sikker på, at du ikke får en skade. Du kan heldigvis nemt finde et par badmintonsko. Det kan du blandt andet gøre hos sport-net, hvor du kan vælge mellem et hav af forskellige modeller.   

Badminton kræver, at man hurtigt og nemt skal løbe eller springe fra en side af banen til den næste, og derfor skal man også have det nødvendige og rigtige fodtøj på. Badmintonsko er nemlig særligt stødabsorberende, så du kan hoppe og springe uden at stødet belaster dine led.  

De har badminton sko en anderledes hælkap end løbesko, som er med til at sikre, at du kan tage de lange stemskridt, som man ofte ser. De kræver nemlig en utrolig stabilitet i fod og ankel, og her spiller skoen en stor rolle.  

Vigtigt at vide inden du køber skoen  

Inden du køber dine nye badmintonsko, så er det vigtigt at du er klar over et par ting. Der er ligesom med mange andre sko forskel på, hvordan de er lavet. Nogle er mere smalle, mens andre er bredere. 

Visse sko er mere flade i sålen, og de har derfor også mindre stødabsorbering. Hvis du i forvejen har skader i dine fødder, knæ eller hofter, så kan det være, at du særligt skal holde øje med det. Så kan det nemlig være en klar fordel at købe en badmintonsko med meget stødabsorbering, så du ikke provokerer eller forværrer dine tidligere skader.  

Det er vigtigt, at du vælger en sko som passer til netop din fod og krop, så du er sikker på, at du ikke får vabler eller ømme fødder allerede efter første træning i dem.  

Mærk efter i kroppen  

Alle sko bliver slidt op til sidst, og det gælder desværre også badmintonsko. Du kan dog ofte ikke se det så tydeligt, som du kan med fodboldstøvler eller løbesko. Det første der bliver slidt op er stødabsorberingen, og den kan du desværre ikke lige holde øje med så nemt.  

Du kan dog ofte mærke det i kroppen, hvis den er slidt ned og din krop tager imod langt flere stød. Du vil nemlig blive mere øm i kroppen end normalt, og det kan være, at du vil opleve en følelse af ekstra belastning i fødder og knæ. Så er det sandsynligvis på tide at skifte dine sko ud, så du er sikker på, at de ikke giver dig en skade.