Sådan kan dit sengestel passe ind i hjemmet

By | november 16, 2021

Ikke alle har et sengestel, men det kan faktisk være en rigtig flot tilføjelse til dit soveværelse. Et stel tilføjer et strejf af modernitet og kontrol, og hvis du ved, hvad du har med at gøre, kan det være med til at binde hele rummet sammen.

Her kan du læse lidt om nogle forskellige ting, som er gode at overveje, når du tænker på at købe et sengestel. Fra de materialer, det er lavet af, til din personlige indretningsstil og æstetik, der er meget at gå igennem. Her er en kort gennemgang, der forhåbentlig kan inspirere dig.

Sengegavl, farver og materialer

Mange vælger at købe en sengegavl i stedet for et helt sengestel, og det er også en mulighed. Men forskellen på de to er, at en sengegavl holder din madras på plads og skaber en samhørighed. Her er sengegavlen sat fast på noget, så den er nem at flytte.

Du kan få en sengegavl i mange farver og materialer, og det er ikke helt ligegyldigt, hvad du vælger. Sengestel i træ eller jern er de mest udbredte, fordi de passer godt ind i langt de fleste designstilarter.

Hvis du godt kan lide dæmpede jordfarver, så er et sengestel af træ et godt bud til dig. Er du mere til en industristil, så er jern eller andet metal en god vej at gå.

sengestel

Rummets farver og dekoration

Den farve, dine vægge allerede har, og den dekoration, du foretrækker, har meget at sige, når det kommer til dit valg af sengestel. Du skulle gerne matche undertonerne i de forskellige farver – det betyder, at hvis din farve på væggen er en lys, men varm, gul, så skal du se efter andre varme farver.

Har du mange dekorationer i en bestemt stilart, så kan det være godt at finde et stel, der enten komplimenterer det, eller kan virke som en neutral akse i lokalet.

Udformningen på stellet er også værd at tænke på. Et stel med afrundede kanter vil gøre sig godt i en mere ungdommelig, feminin stil og kan fremstå minimalistisk, mens kanter og hjørner typisk ses i det mere maskuline og anses som materialistisk.

Gardiner og sengetøj

Det virker fjollet at matche sengestel med gardinerne på soveværelset og det sengetøj, du har, men det er faktisk ikke helt uvæsentligt. Tæpper, gardiner og sengetøj er noget af det blødeste på soveværelset, og dét har noget at sige, når det kommer til materialevalg.

Kort sagt kan du vælge at se bort fra resten af lokalet, når du skal vælge sengestel, hvis du vælger bare at fokusere på de bløde elementer. Et stel er hårdt, og derfor skal det gerne visuelt kunne forbindes med ting i rummet, der er mere behagelige at se på.

Gør dig de overvejelser, når du er ved at kigge på sengestel, så skal du nok kunne finde ét, der kan passe ind hos dig og dit værelse. Så er alt, du skal bekymre dig om, mål, fragt og samling af stellet.