Din guide til at vælge en parterapeut i København

By | september 2, 2021

Alle par har deres opture og nedture. Livet er uforudsigeligt og nogle gange møder man problemer og udfordringer, der kan være svære at tackle. Det er her, at en parterapeut i København kan komme ind i billedet. 

Med en dygtig parterapeut kan I få hjælp til at få forholdet tilbage på rette sport. I får mulighed for at italesætte nogle af de problematikker, I møder i jeres forhold og I får mulighed for at lære hinanden bedre at kende. 

Derfor er det vigtigt med parterapi 

Det er ikke alle forhold, der er værd at kæmpe for. Nogle gange er et forhold dømt til at gå i stykker. Dette er f.eks. tilfældes, hvis din partner er grænseoverskridende, voldelig eller manipulerende. I sådanne tilfælde, er det ikke meget ved at kæmpe for forholdet. 

Er dit forhold dog godt og elsker du din partner, så er der helt sikker hjælp at hente. Selv gode og sunde forhold kan nemlig gennemgå hårde perioder. Elsker du din partner og ønsker du at I skal være sammen fremover, så kan en parterapeut København være en god investering. 

Sådan vælger du en god parterapeut 

En parterapeut er ikke bare en parterapeut. Der er stor forskel på forskellige behandlere, så når du skal vælge en parterapeut i København, er det en god idé, at du laver grunding research til at starte med. 
Der er forskel på de behandlingsformer, som forskellige parterapeuter tilbyder. Læs om de forskellige behandlingsformer og snak med din partner om hvilke I tror, der kunne fungere godt for jer. Der kan også være nogle geografiske og transportmæssige hensyn der skal tages, når I skal være en god parterapeut. 

Selvom I tager behandlingsformer og transport med ind i jeres overvejelser, er det ikke sikkert, at I finder den rigtige i første omgang. Hvorvidt I synes at jeres parterapeut i København er god eller ej afhænger i høj grad også af den kemi der er mellem jer. Det er nemlig utrolig vigtigt, at der er kemi mellem jer som par og den behandler I vælger. Er der ikke det, bliver det svært at skabe den nødvendigt tryghed. 

Føler I ikke, at I har god kemi med jeres behandler, er I i jeres fulde til ret til at skifte behandler. Husk, at det er jer der betaler for behandlingen og derfor skal I også være fuldt ud tilfredse med den. 

Den bedste parterapeut i København 

Det er svært at sige, hvilken københavnsk parterapeut der er bedst. Der findes nemlig et væld at forskellige parterapeuter at vælge imellem. 

Først for fremmest er det vigtigt, at I undersøger de parterapeuter, som I overvejer at benytte. Parterapeut er nemlig ikke en beskyttet titel, så tjek at den pågældende behandler har den fornødne uddannelse og erfaring, samt indgår i regelmæssig supervision.  

Et eksempel på en sådan parterapeut i København er The Praxis. The Praxis har et højt fagligt niveau kombineret med en professionel og omsorgsfuld tilgang til parterapi, hvilket gør klinikken til et godt valg.