Det skal du være opmærksom på i forbindelse med udskiftning af el tavle

By | december 28, 2021

Der er mange ting, som du skal være opmærksom på, når du er boligejer. Også mange ting, som du måske slet ikke var opmærksom på, at du skulle være opmærksom på. Én af de ting er din el tavle – og det, at den skal udskiftes engang imellem.

Hvis du har en bolig med en gammel el tavle, så er det måske på tide, at du får den udskiftet – men hvordan er reglerne lige omkring det? Det kan du læse meget mere om lige her.

Professionel hjælp fra autoriseret el installatør er vejen frem

Først og fremmest må du ikke selv udskifte din el tavle – det er desværre noget, som du skal have hjælp til af en autoriseret elinstallatør. Det skyldes den simple årsag, at det ikke er ufarligt, og at de har mere erfaring med det end den normale borger. Derudover bliver der også slukket for mastesikringerne i forbindelse med udskiftning af el tavle, og det har du ikke adgang til som privatperson.

Du kan få hjælp til udskiftning af eltavle af enhver autoriseret elinstallatør, men det giver selvfølgelig bedst mening at benytte en, du enten kender og stoler på, eller en, der ikke koster alt for meget.

Hvorfor er udskiftning af el tavle vigtigt?

Udskiftning af el tavle er en mulighed for at opgradere din el tavle. Der findes efterhånden nogle ret moderne sikkerhedsforanstaltninger, som det giver god mening at have i en bolig. Og de fandtes simpelthen ikke dengang el tavlerne blev sat op ved de ældre boliger.

Ved de nyere og mere moderne el tavler slipper du også for at skifte sikringen hver gang, den går, hvilket er en kæmpe fordel, da det godt kan tage lidt tid og være ubelejligt at skifte en sikring.

Kan du nøjes med at skifte el tavlen?

I nogle tilfælde så kan du faktisk nøjes med en udskiftning af el tavlen. Det kræver dog, at du ikke ændrer på elinstallationerne på en måde, der har betydning. Det er altså ikke den helt store opgradering, du kan få foretaget, hvis det er det eneste, som du vil.

Det vil også sige, at du ikke kan få tilføjet en helt ny gruppe til din el tavle. Det ville give mening, hvis du have en vaskemaskine og en tørretumbler, som du gerne ville have på en separat gruppe, som flere og flere vælger.

Hvad koster en udskiftning af el tavle?

Prisen på udskiftning af el tavle varierer meget afhængig af, hvor stor en ændring, du får lavet i din elektronik samtidig. Det afhænger også af hvilket firma, som du vælger at bruge og deres timeløn.

Typisk regner man dog med, at du kan klares i løbet af en halv arbejdsdag – det er dog kun, hvis tavlen er bygget på forhånd. Derudover så skal du også betale for selve tavlen, hvorfor det typisk ender i en pris på omkring de 5.000 kr.